torstai 9. marraskuuta 2017

Crispin Hellion Glover at Night Visions 30.10.2009

Crispin Hellion Glover at Night Visions 30.10.2009 in Hell. sinki.

Kääk. Että tämä päivä koitti. Eräs lempparinäyttelijöistäni saapui viettämään Halloweeniä Hellsinkiin... Crispin Hellion Glover's Big Slide Show (live) -esitys, oli hyvin viktoriaaninen, milteipä seepia värinen esitys, jossa perhedyttiin kuriositeetteihin. Olen aina ihaillut Crispinin käsitöitä - ei siis tyhmää vitsiä hand job, vaan miten hän käyttää käsiään näytellessään.

Hienoja elokuvia on pilvin pimein kuten River´s edgeDead ManGilbert Grape, ja Liisa Ihmemaassa. Tämä teksti on myös Popkulttuuria ja undergroundia -blogissani. Täydennän tätä jahka ehdin.

Valtavirran elokuvissa mm Charlien Enkelit -trilogian kahdessa osassa, kai kolmatta ei tuu, hän on Creepy Thin Man, Pelottava laiheliini, jolla upea hieman Dwight Frye´hyn liittyvä 1930-1940-puku, jossa ripaus liituraitaa mafiosoa ja magee valokuvauslaite. Tapa millä kiskoo savuketta, hyvin bond-roistomainen, mutta omansa. Varsinkin hiustenleikkuu-fetissi... Tälle käsi-jutulle pilaillaan tollokomediassa Kasarikankkunen.

Crispin on, kuten John Cassaveteskin, rahoittanut omia tinkimättömiä inide- tai taide-elokuviaan esiintymällä näissä kassamagneteissa, ja mikä ettei, hienoa eloa ja nostetta. Dekadenttisuuttakin ja jotain määrittelemättömän outoo. Ensimmäinen Crispin valkokankaalla oli tietenkin kasarilla Paluu tulevaisuuteen. Siinä käsitellään mm kiusaamista, koulukiusaamista, lääppimistä ja muuta ällöä. Tästä on hauska tviittikin tuolla twitterini hetkissä.

Sitten näin viideolta Perjantai 13. päivä, ja sitten näin kaikenlaista. Villi sydän. Hän oli Andy Warholina leffassa The Doors, jonka näin valkokankaaltakin. Niin ikkään tollokomediassa Epic movie hän oli varsinainen Willy Wonka.

Hienoja videoita on mm Clowny Clown, ja Ben, joka ei ollut minun Willard -elokuvieni DVD-versioiden kylkiäisenä. Crispin on tehnyt toisenkin remaken The Wizard of Gore, jossa on mainiota ekstrat, mm herra Jeffrey Combs.

Kiinnostavia elokuvia Drop dead sexy ja Nurse Betty. Rasittava filmi Larry Flynt - Minulla on oikeus sai aikaan kuitenkin huikeita esiintymisiä telkkarin puheohjelmissa - Klaus Kinksin arvaamaton hulluus ei o kuallu!

Omat elokuvansa, ohjauksensa.
It Is Fine! Everything Is Fine. (2007) ei nähdä DVD:nä eikä bluraynä, koska silloin kuka tahansa takipallo ja ällötys voi leikata osia juutuupiin, tietysti kontekstistaan irrtoitettuja, ja näin eksploitaatio on valmis.

Ajattelen Crispiniä ihmisenä ja taiteilijana joka halaa tiukasti filmikelaansa, ettei se joudu vääriin käsiin.

Crispin Hellion Glover at Night Visions 30.10.2009

NV 09: The Crispin Glover Experience

Lajityyppi: Kauhu
Ensi-ilta: 30.10.2009
Kesto: 3h 0min ( olisi saanut olla Wagnerimpi! )

Muistelmia Finnkinon sivulta:
The Crispin Glover Experience

" Merkillistä Hollywood-glamouria, kipeän kauniita fantasioita ja diakuvia. Night Visionsin kunniavieraaksi saapuu näyttelijä ja elokuvantekijä Crispin Glover. Glover on useista megaluokan hittielokuvista tuttu kasvo, mutta festivaali ei esitä Charlien enkeleitä, vaan Gloverin omaa tuotantoa. Tajunnanräjäyttävä yhden miehen show herättää perustavanlaatuisia kysymyksiä – ja ohjaaja on paikalla vastaamassa niihin.

Perjantaina 30.10. klo 19 Maximissa järjestettävään erikoinäytökseen kuuluu Crispin Hellion Glover's Big Slide Show (live) -esitys, It Is Fine. EVERYTHING IS FINE! -elokuvanäytös ja tapaaminen Gloverin kanssa. Tilaisuuden kesto on n. 3,5 h. Glover myös myy ja signeeraa kirjojaan tilaisuuden jälkeen.

HUOM! Erikoishintaiset liput 15 € kaikista Finnkinon teattereista 9.10. alkaen.

Lippuja The Crispin Glover Experienceen ei valitettavasti voi ostaa tai varata verkkokaupasta, vaan ainoastaan teattereista. "


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti