perjantai 14. huhtikuuta 2017

Ahs Roanoke my nightmare. Ahistaa.

Uusin kausi ahistaa. Ollaan niin syvällä pahuudessa että paatuneinkin splattervideoiden jauhaaja on surullinen. Tämä aikakausi. Amerikkalaisten pelot. Kaukana typerässä Ameriikassa ihmiset ovat ihan itse äänestäneet ja sössineet. American Horror Story - lempiohjelmiani.

Uuden ajan #rokokoo #kiiltokuvia #paperinukkeja #AHS 


Hirvitti kohtaus navetasta jossa pikkulapset mölisivät luin lehmät ja juovat maitoa sian nisistä. Luonka alhaalla ollaan. Kunnes muistan, kipeästi. Kuinka myös pohjoisen tarinoissa ihminen, kehitysvammainen on suljettu nevattaan, karsinaan. Ahs ojentaa peilin katsojalle ja se satuttaa aina. 

Sarjassa on seka-avioliitto, sekä kiinnostava homoseksuaalinen suhde: tätä afrikanamerikkalaisen palvelijan ja valkoihoisen etuoikeutetun ylhäisyyden suhdetta näytetään kynttilänvalossa, vaahtokylvyssä ja muissakin kuumottavissa kohdissa... Roanoken siirtokunta oli patriarkaalinen.

AHS:ssa käsitellään asioita kauhun kautta. Mikä kolonisaatio on. Toden ja käsikirjoitetun raja. Tabut nostetaan pöydälle kuten kannibalismi. Vuonna 2017 on vieläkin vastenmielisiä maita, joissa homoseksuaalisuudesta lankeaa kuolemanrangaistus. Sairasta.
Kun jaksossa 6 siirrymme tosi tv:seen se on hienoa irvailua pinnalliselle ajalle ja hyväksikäytölle, ahneudelle. Ahs on näyttänyt aina mikä amerikkalaisia pelottaa. Ykköskaydella kun omassa kodissa ei saa olla rauhassa. Kotu on törkeä ja sitä pitää saada puolustaa hintaan mihin tahansa. Suuria teemoja ja sivuteemoja on mm kouluampumiset, insesti, mielenterveydenhoito, kannibalismi, noituus, orjuus.

Hurjia upeita naisia joilla on erikoisia, haastavia, monipuolisia roolitöitä. Ensiluokkaista näyttelemistä. Häijyä mustaa huumoria... Sarjassa irvaillaan monelle itsekkäälle asialle, myös itseironiaa on havaittavissa. Kuka käyttää hyväksi ja ketä, kuka tekee siitä luupin, skuupin ja tarinan.

Tosi tv:n lisäksi irvaillaan ahneudelle hankkia rahaa ja mainetta toisen kustannuksella. Television puheohjelmien armottomuus, kuka saa näyttää sankarilta - tv ruudussa. Hupaisa on myös aavejahti joka on nimensä mukainen. Onko ihminen kehittynyt paljoakaan? Ei ainakaan ameriikassa, jossa totuuden jälkeisenä aikana on monta totuutta ja/tai vaihtoehtoinen totuus.

 Yliluonnollisuus nähdään voimavarana rai pelottavana elementtinä. Se on ryöstöviljeltävissä. Epätoivoinen ihminen kysyy neuvoa meediolta. Onko meedio hyvä? Huijari? Rahan perässä? Auttaako oikeasti? Pari viikkoa sitten hihhulit rukoilivat yhdessä Aamiaisella ja sitten verkossa, etteivät noidat vahingoita valitsemaansa öykkäriä jonka pysäytyskuva näyttää mölyapinan pitkältä huudolta.

Twitterissäni:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti